Hani dah tua!

k, dah ramai dah komen belog aku nihhh, 
dah 3-4 entry asyik cerita pasal si dia jeeee,
k, aku cite pasal bff aku ea?

k, 21 May yang lepas, bufday cik Hani kiteeee,
ok, nak buat confession!
pagi tuh aku bangun awal gileeeee, awal sangat!
tapi aku bangun sebab nak online!
haaaa, nampak tak betape losernye aku bangun awal sebab nak online?
lepas tuh, aku bukak fesbuk, tengok home! ramai post kat wall hani!
haha, ok, fineeeee!
aku lupe bufday bff aku sendiri!
Hani, maafkan aku tauuuu!
kalau kau nak tau, sha pon same lupe jugakkkkk! HAHA

bantai aku ajak Elyas pergi JJ, carik hadiah!
awakkk, sorry kite susahkan awak lagi, hihi
lepas tuh time nak keluar tuh, Hani tegor aku
"Ishh, asyik berdating jeeee!"

"Kau tak tau aku buat nih sebab nak carik hadiah kau tawwww."
k, itu monolog dalaman! tak cakap depan-depan ponnn..

then aku dengan Sha ingat nak buat surprise, tapi tak menjadik pulakkk!
so, kitorang celebrate esoknye, sebab satu hari tuh tak sempattt!
Ingat nak buat kat taste bud je, tapi ade lah yang sorang lagi kawan aku tuhhh, 
entah ape kene mengidam sangat nak makan kat luar,
so, Danau Kota, here we come!

muke korang lah dulu eaaaa?

sha bagi hadiah kat Hani, siap buat kad lagiiiii :)

k, apehal aku pulak yang ngekkkk?

awesome!

menanti kehadiran lauk-pauk! aku dah lapar gile kot time nih!

kebetulan hari tuh aku puasa!
so, nampak tak kerakusan aku kat sini? HAHA

haaa, memang muat kepala ikan tuh masuk mulut Hani!

yeahh, tunjuk lidah dekat Sha!


so far makanan kat situh sedapppp! boleh tahan la!
tapi kitorang tak makan pedas, so ade jugak lah pembaziran kat situ!
then, nak cepat-cepat balek sebelum pukul 10! 
Nanti pagar Safiyyah tutup ohhhh!

so, nih salah satu aksi dalam kereta yang boleh dikatekan menjadik jugakla!
gile arh dyorang nihhhh!
aku sampai tak boleh nak fokus bawak kereta!

then, dah sampai UIA, hantar Nasri balik Farouq dulu,
lepas tuh laju gile balek Safiyyah, and guess what?
pagar telah pon ditutup =,="
kecewa tak payah cakap!
sekali lagi aku pergi mintak tolong kat Elyas, 
tolong park kan kereta dekat Uthman!
Alhamdulillah setakat nih dia tak pernah tak tolong aku!
thanx again Elyas!


SO, dear my cutest Hani, nih ucapan aku untuk kau!
first sekali, sorry! aku ingat tarikh birthday kau!
just aku terlupa yang tarikh tuh dah dekat! hoho
pasal hadiah, aku, syer and marissa tak tau nak bagi apeeee,
sooo, itu je lah yang kitorang mampu!
i hope you like it :)
And sorry, kalau kau ade terase dengan aku, ye lah, kite kan contra!
kau lembut, aku takkk
 kalau ade aku terkasar bahase, tertinggi suare, termarah tiba-tiba,
silalah maafkan aku eahhh..
and sorry kalau aku dah tak spend time dengan kau..
tapi betol lah kan aku cakap
"What goes around comes around"
terase takkk? HAHA, k, joked!
tapi aku takkan pinggirkan kau lah! Itu janji aku!
and thanx for being my closest friend since CFS lagi kottt, 
tak sangke friendship kite kekal sampai sekarang and kalau boleh,
nak kekal sampai SYURGA tawwww.
Aku doakan impian kau nak kahwin awal dimakbulkan.
Last but not least, 
aku doakan kau dengan Afif bahagia selalu :)

aku sayang korang tawww!

hey anonymous outside there!
can you see how happy we are when we were together?
well, as you can see all the pictures, 
don't you think to stop doing the stupidest thing like before?
because we were strong enough to know that a person like you CANNOT separate us :)

p/s : aku tunggu korang buat surprise untuk aku pulak bulan 12 nih! hehe

birthday girl :)

hmmm, permulaan yang agak baik, pagi yang gelap, nampak terang bersinar
k, ayat sila jangan nak gedik alam sangat boleh shidaaaa?

k, patotnye kan, orang tuh kan, dia cakap kan, nak bawak kite keluar dinner, dah maghrib pon tak dapat pape mesej daripada dia, ye la, cakap jadik pon tak, cakap cancel pon tak..sobs sobs T_T

dengan muke kuciwa, aku ajak Idah pegi cafe makan Yong Tau Fu, faveret aku setakat nih.
Lepas tuh baru dia mesej! Erghhhhh!
Ajak aku pergi sambut birthday kawan diaaa!
Ah sudahhhh! Aku dah lah tak kenal, lepas tuh datang macam tak diundang.
Tapi sebab aku nak jumpe dia, aku gagahkan diri bersiap.
Encik Elyas, sila bangge dengan statement kite nih ye ;)

Datang-datang pon dah pukul 9.30 malam, carik parking macam carik ape jeeee, FULL!
k, kawan dengan Elyas nih, baru tau camne rupe Danau Kota malam-malam nih..
meriah gile! Aku kalau banyak mase time nih, aku ajak dia singgah uptown tuh...
tapi dah kul 11 kan, wajiblah takkkk

so, sampai-sampai jeeee~~

dah separuh habes dahhh

aku suke tengok ukhuwah dyorang, nampak akrab gile :)

k, yang kanan farah kan? yang tudung biru nih tak silap fatin kannn?

i diet u, makan kek je! haha

awak comel :)





yang nih najwa kan?



yeahh, yang tudung kuning tuh ira! Birthday dia lah yang kitorang sambut!
see? aku suap dia, sweet kan aku?hehe

<3 <3 <3

wajib lah kan ade gambar berdua, hehe 

idea Elyas, kelakar je!

k, thanx kat korang-korang sebab ajak kite join celebrate birthday nih, walaupun kite tak kenal each other, tapi rasenye macam cepat mesra, senang je masok, sorry lah kalau kite agak pendiam, tak banyak cakap, pemalu semua, maybe sebab baru first time jumpeeee.

sooo, Ira, Happy Birthday to youuuu :)
May Allah bless you always :)
Sorry hadiah tuh, kite bagi biase-biase je,
sebab Elyas bagitau lambat!
salahkan dia ehhh!
InsyaAllah, ade mase, kite jumpa lagi!

btw, korang best gileeeee :)
semua comel :)

Wedding Abang Hani ;)

k, penat plan awal-awal, tak ramai yang pergi!
sebab tuh aku tak suke plan awal-awal..
ade jer yang tak kena...
sooo, gerak lepas zohor...
lambat gileeeeeee...




Elyas pulakkkk tetibe buat surprise nih haaa..
mula-mula tak dapat ikutt, muncung sedepa mulut aku..
ye la, siape nak drive? aku? jalan KL nih wehhh...
memang tak laaaa...
sekaliiii...

TARRRRRRRAAAA!
|
|
|
|
|
|
|
|
V


heyyyy awak, thank you lah sudi jadi drebar kite lagi...hihi

kenape nasik aku nampak banyak daripada kau?

peneman dikala keseorangan :)

kumpulan Elite 2, bak kate Pak Su Hani :)

eheeemmm, saje nak merase karpet merah kejappp 

tengok dyorang nihhh..
dahla datang lambat,
sopan sangat datang majlis kahwin orang macam nih,,,
hehe

yeahhhh, finally! the latest one!
aku suke gambar nihhhh, nampak natural...
ade bunga lagi kat belakang tuhhh

*someone missing*

k, thank youuuu semua!
aku suke sebab kite dapat gak berkumpul ramai-ramai akhirnyeeee
thanx Hani sebab invite jemputan nih,
thanks Elyas sebab sudi jadi drebar,
thanks Husra and Nadya sebab teman..

Untuk pasangan pengantin, Hilmi dan Aina, semoga berbahagia menempuhi alam perkahwinan :)

tak paham :(

aku baru nak merase jatuh cinta
k, baru nak rase,
itu pon tak sure betol ke takkk
baru nak rase bahagia wehhhh, sumpah!
aku baru nak raseeeee

tapiiiii, kenape ade orang macam korang-korang nih?
serius, AKU TAK PAHAM!

let bygones be bygones lah guyssss,
selame nih dengan siape korang bercinta, dengan siape korang keluar date, dengan siape korang lepak, aku tak pernah nak amek tau, aku tak pernah pandang korang atas bawah, tak pernah kesah!
aku tengok, aku dengar, pastu aku buat bodoh!

even padahal masing-masing aku rase perangai tak lah sebaik mane!
tapi korang siape nak judge aku itu ini?
nak bagi nasihat aku terima, tapi sampai kondem aku camni,
memang dah lebih nih wehh
macam lah partner korang perfect sangat kannn?

tapi bile pasal aku,
baru nak rase happy sikit, BARU je nak happy sikit,
tetibe dengar cerita tu lah, cerita ni lahhhh
pastuh bila nampak aku jalan dengan dia,
semua pandang atas bawah macam bagos!

everyone stares at me like i've killed someone!
guyssss, please! stop staring at me!

i know, there is someone who laughing at me because he thought I've chosen the wrong one instead of him, but who cares?

I'm HAPPY with him, because he makes me smile like...

THISSSS!
*bak kate farah lee, "eh, shida ade high cheek bone!"

and I'm very appreciate for everything that he had done for me!

Dear L, Thank you soooo much :)

ade lagi tak next time agak-agak? #ehhh

k, aku dah bosan tahap gaban dok kat UIA nih...
selalunye hujung minggu aku balek, Hani pulak pi dating, Sha dah sah-sahlah dengan Riri dia tuh kannn..

soooo, minggu nih aku tak balek! macam tak percaye kann
wootttt! Final nak dekat kottt! 
Tapi, kebetulan kan hari pekerja jatuh time weekdays, ape lagi!
aku tak kira, aku kena keluar jugak dari UIA nih...
so, here we gooooo

janji nak keluar pukul 2, aku dah siap pukul 1.45, pukul 3 baru dyorang jempot aku kat mahallah,
janji Melayu memang begini T_T

k, Elyas pon lambat! so ni lah kerja kitorang!

Mula-mula pergi Jusco, bajet nak makan big apple jeeee, big apple jeeee!
sekali masing-masing semua kebulur, lapar bagai!
so, makan kat KFC :)


aku suke gambar nihhhh! nih tak edit pon tauuuuu!

driver aku yang sangat sporting, Encik Elyas :)

tengok pinggan kat sebelah tuh, aiyoooooo =,="

lepas tuh kan, bajet nak pergi taman layang-layang, dah nak gerak dah nih,
tapi tetibe hujan lebat gileeeee, so memang tak lah nak photoshoot kat sane!
hasrat Hani yang tak kesampaian, kesian Hani! haha

tapiiiii, naseb baek driver aku tuh tak busy, dia pon ajak pergi Wangsa Walk.
Masing-masing punya selera tinggi-tinggi! Sorang nak karok, sorang nak main bowling, sorang nak tengok wayangggg! aiyoooo maaa appaaaa! Mane satu nak buat nih??

k, masing-masing menyumbangkan suare except meeeeeeee!
aku menyanyi bila sorang-sorang dalam kereta dekat highway!
tapi sebelum tuh, kitorang maen game dulu!
taraaaaaaaa!

muke Elyas yang bersungguh-sungguh nak kalahkan aku!
lek lu derrr :)

we enjoy playing the game! I loikeeee!
kitorang maen 2 kali kottt! sebab aku tak puas kalahkan dia! HAHA

Yang si Wani nih mungkin nak lepas tension kot,
main ketok-ketok! HAHA

kat escalator pon sempat kan shidaaaaa?

then, lapar, teros dinner kat situh jugakkk!
tak larat kot!
seharian berjalan!

Pandai jugak Elyas nih amek gambar...keh keh keh!

yeahhh, thanx korang sudi teman aku keluar jalan-jalan!
sayang korang!

and thank you so much to you Elyas! Sebab bawak kitorang jalan-jalan, pusing-pusing area Gombak nihhh!
Aku puas dapat keluar have fun dengan korang!
Ade lagi tak next time agak-agak? #ehhhh?





 
COPYRIGHT@ASHIDAMDANUAR