You don't know my stories.

sebenarnye aku dah buat satu entry panjang gile untuk dia. Dah macam essay budak STPM dahh, cuma aku tak berani nak publish je! So I just let it be.

K, aku mengaku, sekarang nih aku tak sihat, emosi tak stabil, hati tengah sakit, jiwa tengah nak adapt new situation without friends. So aku perlukan masa untuk terima semua nih. So engkorang-engkorang yang bagi suggestion bodoh suruh aku jumpe orang tuh la, orang nih la, move on la, forget the past la semua kejadah tuh kan, boleh bersabar tak? Jangan expect jadik semalam, hari nih aku dah okay! Bulan depan pon belum tentu aku boleh lupakan. 

Kau tak rase kat tempat aku sekarang, bolehlah kau cakap macam-macam. So meh aku nak bagi advice free nih. Kadang-kadang kita jangan cakap lebih sangat bila tak merasai situasi tuh. Takot nanti bila kau yang rase, kau pulak yang lebih-lebih. Entah-entah lagi terok dari aku. Not everyone is lucky my dear. Don't simply look down on me and judge me for what I am today. You don't know my stories.
Iye, salah aku. Benda yang tak berape nak sah tuh, aku pegi publish merata-rata. Tak cukup kat fesbuk, aku pegi tayang gambar kat Instagram. Tak cukup kat situ, aku pegi pulak kat threewordsme yang tak femes tuh. Sekarang bila dah macam nih, nak sorok celah mane pon aku dah tak tau. *Tolak kepala sendiri*

Sebenarnye kan, seumur hidup aku, tak pernah orang buat aku macam nih. Sumpah tak pernah. So bila aku dah kena nih, rase loser gila. Rase jadi perempuan paling bodoh membiarkan diri sendiri diperbodohkan oleh orang yang bodoh! So, bagi aku masa untuk cari identiti aku yang sebenar boleh?

Aku bersyukur dikelilingi orang-orang yang awesome. Marissa cakap, aku hilang sorang, Allah kurniakan yang lagi sorang. Ika pulak cakap, jadikan sebagai pengalaman dan pengajaran untuk masa yang akan datang. Ya Allah, terima kasih sebab menduga aku sebab sekarang aku tahu siape yang ade dengan aku time susah dan senang.

Aku teringat ayat Sharina. "Sebab Elyas lah nih kitorang pulak jadik mangse Shida kene bawak dia pergi zoo!" HAHA, sayang korang wehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh~

Awak, just let me smile forever, could you?


No comments:

 
COPYRIGHT@ASHIDAMDANUAR